He de confessar que ja em tenien fascinada abans de començar:

Aquest dissabte al matí vaig poder assistir a un assaig de Maremar, el nou musical que està preparant Dagoll Dagom, gràcies a un sorteig de TeatreBarcelona i òbviament a Dagoll Dagom.

Hi anava amb sentiments contradictoris: (1) pensant que el vídeo era un espot i que no podia ser que fessin tot un musical així i (2) desitjant que sí, que fos una realitat. I efectivament, el fragment que vaig veure (uns 40 minuts, perquè només fa dues setmanes que estan assajant i encara no tenen muntada l’obra sencera) no només va mantenir el nivell sinó que va superar qualsevol expectativa prèvia.

La història. Basada en Pèricles, Príncep de Tir (William Shakespeare) aprofita per fer un paral·lelisme amb el drama actual dels refugiats. El text s’entrellaça amb la música tan exquisidament que sembla com si sempre hagués estat així.

Els actors. Cares conegudes (Roger Casamajor, Mercè Martínez, Elena Tarrats) i també nous descobriments.

Les cançons. Basades en la música i la lletra de Lluís Llach, però adaptades per Andreu Gallén (músic a qui ja li podem anar preparant tots els premis que hi hagi disponibles). Cançons a capella (sense instruments que serveixin de coixí) en què cadascun dels 8 actors fa una veu diferent: el resultat és hipnotitzador. Les melodies s’enganxen al cervell a la primera de sentir-les.

La coreografia. Creada per Ariadna Peya, és un dels elements que més diferenciarà l’obra de tot el que hem vist fins ara (tot i que ella mateixa ja havia fet la coreografia d’El despertar de la primavera, aquí la seva tasca encara és més rellevant).

L’aposta de Dagoll Dagom. Que Dagoll Dagom aposti per tornar a l’estil més pur, més despullat, és una bona notícia. Una bona notícia perquè representa una innovació en direcció contrària a la tendència generalitzada de posar més ballarins, més decorats, més vestuari, més efectes especials. Aquí, no. Aquí es retorna a l’essència del musical: text, cos i veu, sense distraccions. Traient tot allò superflu i fent gran la senzillesa extrema. Això promet. Seguirem informant.

(Podeu veure vídeos de l’assaig en aquest fil de Twitter)